MIT MENNESKESYN

Mit menneskesyn er humanistisk og naturforbundet.


Jeg ser det enkelte menneske som en del af en større sammenhæng– vi er forbundet på forskellige planer: med hinanden som mennesker, med dyr, med naturen og med universets energi omkring os.


Krop, sind og sjæl udgør en enhed, hvor ubalance på et plan forskyder sig til andre planer.

Har vi mistet balancen, kan vi heles og komme i vækst igen ved at genoprette kontakten til os selv og til de andre planer. Naturen er et godt sted at hente inspiration. Vi kan spejle os i dens iboende cyklus og lade os inspirere af naturens accept af nu’et og tilpasningsevne. Det giver os jordforbindelse, centrering og kontakt til vores spiritualitet

”Mennesket er som et agern, der i sig har potentialet til et egetræ”

                                                                                        Karen Horney

Jeg har tillid til det enkelte menneskes potentialer og vækstmuligheder.


Hvis vi af en eller anden grund har mistet orienteringen, kan vi få støtte til at gå tilbage og ”skrive” vores historie om. Vi kan gå tilbage og få forståelse for vores egne forudsætninger og grundvilkår – vores egen personligheds- og familiestruktur – finde tilbage til vores oprindelige længsel og vores oprindelige ressourcer og bruge dem til at finde ny retning i livet.


Krop, sind og sjæl samarbejder på en sofistikeret måde og er indbyrdes afhængige af hinanden. Kroppen husker langt mere af vores historie end sindet er klar over, og denne hukommelse kan aktiveres og bruges konstruktivt i en omprogrammeringsproces, helt ned på muskel- og celleplan.


Kroppen stimuleres eller blokeres af tanker og følelser. Tænker vi bevidst positive tanker hjælper vi kroppen med at cirkulere energi og ressourcer og vi kan komme i kontakt med vores naturlige flow.


Vi har mulighed for at være den, vi inderst inde er. Ved at lytte indad, at turde følge vores hjerte og slippe kontrollen i tillid til vores indre stemme, kan vi komme i kontakt med vores rette bestemmelse i livet.


Vejen viser sig, mens vi går den, og vi lærer af fremtiden, mens den vokser frem.

 

"No matter how long your journey appears to be, there is never more than this: one step, one breath, one moment - now"

                                                                                        Eckhart Tolle

DIN KERNE v/Psykoterapeut MPF Anne-Grete Kerne Jrgensen, Allerd -

Tlf: 30 28 08 16 eller agj@dinkerne.dk